När du ska jämföra bars

Detta är en bar, eller i verkligheten en energikaka

bar1

Att äta godis är inget för det som tränar och motionerar regelbundet, och som försöker nå snabba resultat genom intag av olika kosttillskott. Dock finns det ett undantag från denna regel och det är bars, energy bars eller helt enkelt ett svenskt namn som energikaka eller energigodis. Dessa energi och protein bitar kan du hitta både i vanliga livsmedelsbutiker, hälsokostbutiker och gym samt även i många av de olika webbutiker som säljer dessa träningsprodukter. De olika sorter och typer av bars som du hittar i dessa butiker har olika sammansättning och ger därför olika typer av tillskott, och då kan det vara bra att veta vad du ska välja och vad som finns.

Dessa olika bars hittar du i de olika butikerna

När det gäller vanliga livsmedelsbutiker så finns det inte mycket att välja på, och ej heller håller dessa bars någon högre kvalitet. De du köper i livsmedelshandeln kan i bästa fall ge dig en sockerkick och tillfällig konstlad ork. De är också de absolut billigaste energikakorna, men saknar i stort sätt helt funktion och effektivitet

De riktiga energikakorna I form av bars köper du i hälsokostbutiker och på gym, antingen i en fysisk butik eller via online butik. Här hittar du genast ett mycket brett urval av dessa bars, där det naturligtvis finns de som verkligen ger ett tillskott samt de som det inte händer mycket av alls. Dessa bars kan vara uppbyggda på olika sätt och innehålla olika ingredienser som ger olika reaktioner från din kropp. Egentligen så är de flesta till för att enbart ge dig extra energi i form av mera ork, men med olika sammansättning så får du olika effekter och effektivitet. Detta tar du reda på genom att läsa och kontrollera innehållet i de bars du väljer att köpa och inta som extra tillskott.

När du kontrollerar detta så hittar du energikakor som ger dig den vanliga energikicken, sedan hittar du även bars med en stor mängd protein som då verkar precis som du skulle ha intagit en mindre dos proteinpulver. Dessa är de vanligaste och anses vara de mest effektiva bars som finns att köpa. Du ska dock vara noga och kontrollera innehållet i de bars du väljer, så att du får det högsta och bästa näringsvärdet till det bästa priset. Det är ju alltid bra att få i sig mer än proteiner också, så det kan vara väl värt att jämför innehållet av vitaminer och mineraler i dina bars.