När du ska jämföra aminosyror

Det finns många olika produkter när det gäller att jämföra aminosyror

amino

Aminosyror ingår i det som vi kallar kosttillskott och supplement till aktiva människor inom sport och träning. När det talas om aminosyror så är det då de grenade aminosyrorna som är det hetaste och viktigaste som gäller för de som använder dessa produkter. Och detta är det som gäller om du har en målsättning att skaffa dig en mera muskulös eller fastare kropp i samband med att bygga kraft och styrka. Inom detta så är det tre essentiella aminosyror som ingår, och dessa sammankopplas med ett namn som BCAA. Dessa aminosyror är leucin, valin och isoleucin

Detta tillför ett intag av leucin

Leucin är den enda aminosyran som har förmågan att stimulera din kropp till att skapa en syntes där uppbyggnaden av kroppens muskelvävnad, samt återhämtningen nedbruten muskelvävnad får ett extra tillskott som gör att denna procedur får ett snabbare förlopp och högre effektivitet. Leucin ingår som en av de grenade aminosyrorna i alla de produkter inom kosttillskott som har benämningen BCAA

Så här fungerar isoleucin

Detta är en aminosyra som din kropp inte kan skapa på egen hand, utan måste tillföras din kropp genom ett kosttillskott eller via en balanserad kost bestående av mycket ägg, kyckling, lamm eller ost m.m. I produkter med isoleucin ingår det också något som kallas biotin som är något som måste finnas med för att din kropp ska kunna ta tillvara och bearbeta det isoleucin som du tillför.

Detta är valin i BCAA

Valin är den tredje av de grenade aminosyrorna som ingår i BCAA, och också denna måste tillföras din kropp via kost eller som ett näringssupplement i form av ett kvalitativt kosttillskott. Valin är en aminosyra som tillverkas i växter och som du hittar i vanlig mat såsom kött, mjölkprodukter, soyaprodukter samt bönor och andra grönsaker.

Viktigt vid ditt val av BCAA kosttillskott

När du står inför valet av BCAA kosttillskott med de essentiella grenade aminosyrorna, så är det därför viktigt att du kontrollera den aminosyreprofil som den produkt du väljer har. En normal dos av leucin bör ligga mellan 2500 till 5500 mg, och när det gäller valin på 1200 till 1500 mg. Isoleucin ska också son valin ligga någonstans mellan 1200 till 1500 mg. Har du koll på detta när du väljer produkten BCAA när det kommer till effektiva kosttillskott för aktiva människor som vill ha bra och snabba resultat så kommer du att hitta en bra produkt.